Sunday, 30 September 2012

4 bulan yang terhenti...?

Assalamualaikum.

Sudah lama tidak menulis blog.Last entry hujung May 2012.Kira-kira dalam 4 bulan aku berehat dari menulis dan dalam masa 4 bulan itu jugaklah aku tutup blog aku.Alah...macamlah ade sangat orang nak bacekan...Sudah bersawang berhabuk sangat blog ni rasanya.Banyak faktor-faktor yang membuat aku berhenti berblogging.Antaranya sudah tentu MALAS.Memang malas sangat nak menulis..sebab tiada apa yang dikongsi ditambah faktor kesibukan di tempat kerja.Herm....ditambah lagi aku kehabisan idea nak menulis..entah kenapa aku pun tidak tau...

Hari ini aku terbukak hati pulak nak menulis,menyapa blog bersawang yang dah lama tak aku jengah ni..hehehe Tup tap tup tap...sudah hari terakhir September rupenya dan hari akhir terakhir hujung minggu kerana esok aku terpaksa mengadap kerja-kerja opis aku yang tak pernah habis.Aaahhh,,,bosan bila memikirkan pasal kerja.Sejak dua menjak ni aku selalu berfikir macam mahu resign saja dari kerja sekarang..Tapi aku harus bertahan sebab masih tiada rezeki di tempat yang lain.Apa yang aku mampu hanyalah berdoa dan terus berdoa.Aku tidak tahu kenapa jiwa aku sangat sensitif sejak dua menjak ni.Kadang-kadang time kerja pun aku boleh nangis.Aaaahh...adekah aku terkena penyakit jiwa kacau...??

Bercakap pasal kerja..kenapa orang cepat menghukum di atas kesalahan kita?Bila orang nampak kesalahan kita...segala apa yang kita dah buat selama ni, penat lelah cepat saja dilupakan..mungkin itu lumrah manusia.Cepat menghukum,menilai berdasarkan kesalahan yang tanpa meraka sedar yang aku manusia bukan ROBOT!.Agaknya kalau dah tiada baru nak ingat,hargai...hemm...aku kadang-kadang sampai ditahap meluat,jaded semua bercampur baur sekarang.Aku pula jenis yang tidak boleh buat-buat suka kalau aku dah tak suka dekat seseorang..tak kiralah dua-dua orang ke..Apa yang aku mampu buat sekarang hanyalah bertahan.Berhati-hati dengan pertuturan aku kerana kawan sekarang pun banyak tikam belakang.Kadang-kadang nampak baik..mulut manis di depan..tapi di belakang???

Cukuplah dulu aku merepek.Tiba-tiba aku rasa mengantuk pulak dengan entry aku yang entah apa-apa ni kan...mungkin sebab lama sangat bertapa, bila ada peluang menulis mulalah nak emosi pulak..hehehe till then..Wassalam...

Sunday, 27 May 2012

Burberry Lipstick

Aku sangat sangat obses dengan lipstik.Banyak-banyak bahagian make up,aku paling suka kumpul lipstik.Lagi-lagi kalau casing dia unik dan cantik.hehehe...Bagi aku warna lipstik boleh membangkitkan mood kat muka.Contohnya kalau aku nak nampak glowing,fresh..aku akan pakai lipstik warna merah terang berderang.Favorite lipstik warna merah yang aku pakai sekarang Estee Lauder warna Red Tango.Casing dia pun cantik.

Berbalik kepada topik asal...aku tak pernah lagi cuba lipstik Burberry.Aku tergoda mahu mencuba lepas tengok si Gorgeous Rosie Huntington pakai dalam iklan Burberry Body Perfume yang baru.Damn hot si Rosie ni.So,aku carilah lipstik ni di Isetan KLCC.Kat Sephora takde nampak pulak make up2 brand Burberry ni.Warna yang aku cari nude.Aku suka jugak warna2 nude sebab nampak tak over dan lips nampak sexy aku rasa bila pakai warna macam ni.Lepas tanya promoter dekat kaunter Burberry,dan dia pun test kat lips aku,akhirnya aku angkat seketul.Harga satu RM95.Mak aihhh...mahal bebenor.tapi bagi aku worth it.Pakai pun best,warna cantik and casing die ade magnet.Cun!!!! Aku amik kod nombor 25,Nude Rose..


ini rupenya memakai lipstik burberry..hehe nampak warna natural
cantiknye Rosie!

Sunday, 13 May 2012

Love is like Rain





Mood bulan ini adelah mood Love Rain..oh my Jang Geun Seuk..tak puas menatap lakonan mantap Jang Geun Seuk.Setiap hari,setiap masa aku rasa nak dengar OST Love Rain.Lagu dalam cite ni semua best-best.Bila CD soundtrack ni nak kua kat Malaysia ni???tak sabar nak tambah collection.hehehehe

Ni salah satu lagu dalam Love Rain yang aku suka..hehehe


Love is Like Rain Lyric – Romanization
ja nuneul gamgo deureobwa
tumyeonghan bitbang uldeuri
nal daesinhae gwitgae saranghanda
sogsagineun sujubeun inoraereul
geori gadeug jageun usansog yeon incheoreom
neoui sonjabgo eodideun geodgo sipeo
onmomi da jeojeodo joheungeol

sarangeun bicheoreom pogeunhaetdeon bomcheoreom
nareul kkumkkugehae
nuni dadneun gotmada nan neoman boyeo
cheoncheonhi dagaga oneureun marhaejulkka naerineun i bi tago
nae sarangi nege dahasseumyeon
geu ibsul bitbang uldo nayeoss eumyeon
tto nuneul gamgo geuryeobwa salposi naui eokkaee
gidae jamdeun nibore josimseure ibmatchuneun
tteollineun naemoseubeul
neul geodneun
gildo neol manna saerobnabwa sujubge
naemin jeo haneul taeyang cheoreom
eoneusae utgo itneun nareul bwa
sarangeun bicheoreom pogeunhaetdeon bomcheoreom
nareul kkumkkugehae
nuni dadneun gotmada nan neoman boyeo
cheoncheonhi dagaga oneureun marhaejulkka naerineun i bi tago
nae sarangi nege dahasseumyeon
geu ibsul bitbang uldo nayeoss eumyeon
nunmulnaneun nal gaseumsirin
nal neocheoreom apahadeon saram
negero gamyeon neoegen
nal modu billyeojullae
naerineun i bireul tago naerineun bicheoreom seolleineun
naemaeum jeogi nareul bomyeo
son heundeuneun niga mideojiji anha
cheon cheonhi dagaga oneureun malhaebolkka naerineun
bitbang uldo chingudoeeo naeeokkael dudeuryeo oneureun
gobaeghalkka neol saranghae


Love is Like Rain Lyric- English Translation

Close your eyes and listen -
the clear raindrops take my place
And with this song,
they whisper that I love you in your ear
Like the lovers underneath the small umbrellas on the streets

I want to hold your hand and walk to anywhere
It’s okay if my whole body is drenched
Love is like rain, like the warm spring -
it makes me dream

Everywhere my eyes go, I only see you
Shall I slowly approach you and tell you today?
If only my love could ride this falling rain and reach you
If only the raindrops on your lips was me
Again, close you eyes and draw it out -
A trembling me, carefully kissing your
sleeping cheek that leans on my shoulder
Even these streets I’ve always walked on
look new because I met you

Like the shy sun that peeked out in the sky
Look at me, who started to smile at some point
Love is like rain, like the warm spring -
it makes me dream
Everywhere my eyes go, I only see you
Shall I slowly approach you and tell you today?
If only my love could ride this falling rain and reach you
If only the raindrops on your lips was me
A teary me, a cold-hearted me -

I used to be a hurting person like you
But if I go to you, I will lend all of me to you
As I ride on this falling rain
Like the falling rain, my heart flutters
I can’t believe you are looking at me and waving your hand
Shall I slowly approach you and tell you today?
The falling raindrops become my friend and pats my shoulder
Shall I confess to you today,
that I love you?

Saturday, 21 April 2012

oh la la Titanic

Akhirnye aku dapat jugak menonton Titanic walaupun 3D..Dulu-dulu kala aku tak sempat zaman fenomena Titanic melanda seluruh dunia.Time tue seingat aku,aku masih tingkatan 1 lagi kat MRSM Gerik..maksudnye memang jangan harapla kan dapat tengok..katepun dok sekolah asrama.kalau sekarang tak sempat tengok kat cinema,boleh je beli dvd kan.Bila time Titanic dulu,orang pakai tape lagi kot...

Fenomena Titanic ni sangat kuat aku rasa time tu,Aku pun dok terfikir jugak..best sangatke cite Titanic ni sampaikan kat kedai,koperasi semua dok jual pemadam,pensel,pen,buku tulis,test pad bagai semua gambar Titanic...haaa..t-shirt titanic semua pun ada!!Aku tak sangka jugak setelah hampir 15 tahun cerita Titanic ni berlalu..pihak production Titanic memutuskan akan menayang balik dalam bentuk 3D...aku tahu pun last year..harus tengok!!!!!

Makanya,aku dan Gael dengan penuh excited semangat mahu nonton Titanic ni..booking awal sehari kat signature.Gael pun katenye dulu2 tak sempat tengok kat wayang jugak..Tapi walaupun aku tak sempat tengok cerita ni dulu,time belajar kat UiTM  dulu sempat jugaklah aku beli dvd Titanic..punyelah lambat aku tengok cite ni...macam manelah mat Salleh ni begitu hebat yea buat cerita macam ni 15 tahun yang lalu dengan teknik CGI dulu-dulu aku rasa taklah secanggih sekarang..semuanya nampak real aje padahal banyak dalam studio je kot..hebat betul!!

Memang aku kagum dengan diri sendiri..sepanjang hampir 3 jam tengok cerita ni tak pulak aku tidur kali ni.Maybe disebabkan excited nak tengok muka jambu Leonardo dan Kate Winslet kot.hehehe Biasa aku kalau cerita panjang sangat memang akan tidur dulu setengah jam.hahaha da bangun mulalah terkebil-kebil tanya si Gael sebab dah tak paham..ape2 pun aku rasa sedih part yang last sekali bila Jack dah mati disebabkan air laut yang terlampau sejuk tu...huhuhhuhuu


pedas pedas!



Friday, 20 April 2012

Bawal corak

video
waaa..tudung bawal corak kembali timbul..suke2...actually ni video saya gedik2 buat..saje nak testing video blog.Sebenarnya video asal yang ni gambar cantik..tapi disebabkan besar memori dengan lembap lah bila nak upload...saya terpaksa mengcompresskan video ni kepada format flv yang bagi hasil video tak sharp da..huhuhuu sedey2...

Tudung ni dibeli dengan harga RM15 sahaja.Murah.Yang paling penting tak payah nak iron pun bila nak pakai kalau da dalam keadaan rushing.Serious!!!Memang suka sangat dengan bawal corak design latest ni..Kalau nak tahu beli kat mana,pergi je dekat jalan TAR rasa banyak kot jual.Cumanya yang saya beli ni kat Stesen Putra je.Punyalah nak tunggu hujan berhenti sempat lagi beli tudung super duber best ni..


Tuesday, 17 April 2012

CanonPowershot G12..

Akhirnya aku angkat jugak Canon G12 setelah lama berfikir dan disebabkan kecintaan aku yang begitu tinggi terhadap design G12 yang nampak sporty itu..chewahhhh...oh time kasih jugaklah kepada company aku yang bagi bonus walaupun takdekla banyak sangat,tapi banyak sikit dari last year...disebabkan duit bonus itu,makanya aku dapat membeli G12..harap duit gaji aku setiap bulan..jangan harap aku nak simpan beli camera..mesti tak sempat2 punye..hehehehe

Hermm..setelah menggunakan hampir 2 minggu Canon G12,aku rasa berpuas hati dengan prestasi yang diberikan..Tapi aku terpakse study balik nak capture gambar pakai manual punye mode.Almaklumlah..dah lame bebenor asyik pakai yang Auto je selama ni.Dulu time kat UiTM amik Masscomm belajar la photography part 3 degree.Dulu sewa je la kamera fakulti time subjek tu..manelah aku ade duit nak beli kamera DSLR...budak2 kelas aku yang lain semua kaya2...sume beli DSLR...aku tengok jela..yang penting aku scorer subjek photography..highest dalam kelas..final pun dapat A+...hehehehe kau mampuuuuu????hah!ayat aku sikit punye riak ni...sewa ke beli DSLR tak penting..pokok pangkalnya kena usaha nak dapat A+...wahhhhh gituuuu..hehehehehe

Pas 2 -3 hari beli G12 ari tu,aku memang tak puas hati walaupun die memang bagi CD sekali suruh install..dalam tu adelah manual cara2 nak amik gambar...rasa macam tak puasla pulok baco ikut laptop ni..So,pas tengok movie ari tu aku laju2 pergi kat Borders cari buku pasal G12..buku ni pun aku dah google..nasibla ade.Rase nak frust dah kalau takde.Harge seketul RM79!!mak aihhh..mahal bebenor tapi nak menuntut ilmu tak perlulah nak berkira sangat.Sedangkan make up ratus2 pun aku bazir je beli.Sekali sekala beli bahan2 ilmiah tak salah kan??Lagipun gambar2 die pun menarik...ade banyaklah dalam tu.Puas hati sangattt...

Wahhh..lepas beli study sikit2..barulah aku berjaya sikit2 tangkap gambar Macro..aku sukelah gambar2 Macro ni.Pastu aku suka tangkap gambar kasi subjek terang background blurr.Suke bila jadi walaupun takdela power sangat..bolehla sikit2..hehehehe Senang je nak dapat gambar Macro yang cantik..set up kan aje bahagian mode priority tu kepada Aperture...Pilih aperture paling besar untuk dapatkan hasil blur background yang sangat blur.Untuk G12 aku..aperture paling besar f 2.8...so biasa aku akan amik yang tu.Bila nak snap gambar tekan halfway..then baru tekan habis..Jadikla die...hehehe...Ini beberapa keping gambar yang aku amik time cuti kat kampung hari tu..maklumlah..kat kampung banyak sikit pokok2 bunga aku nak snap...:)

Bunga Raya bunga wajib ade kt umah2 org kampung

Bunga Durian

ni aku x tau bunga ape..tp kecik je ade kat rumput
Mimie yg banyak cakap!!

Tiger name kucing ni..sebab macam tiger...

Sunday, 1 April 2012

My March in photos...

Hello!hello! I don't know whether it was because i was too busy or i don't have any idea to write...it's been about 5 days tak menghapdate blog...macam ade yang nak bace pun kan....hihi

Malas nak tulis banyak2...memandangkan March baru berlalu..here's a glimpse at my March through photos sajelaaa erk?;)

Sunday, 25 March 2012

Therapy selesema dan Canon???

7.20 malam...last minute akhirnye aku nekad mahu keluar ke rumah ke 2 aku a.k.a Mid Valley.Penat sungguh rasanya duduk terperuk seharian di rumah.Baduh baju pun sudah.Tengok Nona pun sudah.Aku baring2 dalam bilik..menghadap internet la
kejenya.Sambil bermalas-malasan selang -seli dengan membaca selonggok magazine yang aku beli bulan ni.Semua tak habis bace pun.Aku ada satu perangai bila beli magazine.Aku tak suka baca terus.First,aku belek tengok2 iklan skin care,make up..perfume,latest fashion,agak2 banyak yang aku tak mampu beli,aku usya jela..hehehe Aku akan bace magazine2 yang aku beli kadang2seminggu lepas tue.Bace pun ikut ruangan yang mane dulu.Aku suka bace yang bab cintan-cintun dulu.Oh,lagi satu aku beli magazine bergantung kepada cover magazine.Kalau yang selebriti yang aku minat jadi cover,then akh belilah..kalau yang aku tak minat,memang takkan beli.Contohnya macam semalam,bila tengok Miranda Kerr jadi cover Cleo..laju je aku beli.Damn!!Miranda memang sangat gorgeous!!

Ok..berbalik cerita hari ni..aku memang tak larat duduk satu hari dalam bilik..sampai hidung pun asyik selesema aja...Mungkin sebab cuaca 2-3 hari yang sekejap panas,sekejap mendung ni kot.Badan aku pulak jenis yang antibiotik tak kuat kot.Senang je nak dapat selesema.Yang paling musykilnya pasal aku ni,kadang2 bila kene selesema macam ni ubatnye senang je.Bersiap cantik-cantik,make up2..keluar..window shopping pun jadila..hehehe Nasiblah Gael memang dah tahu peel aku yang tak senonoh ni takle lekat dok kat umah.Pantang duduk umah nak demam2 la,selesema kura2 la...

Sambil usya orang,tulis blog ni,tangan aku tak henti2 lagi dok usya kamera Canon.Adus tak sabar2 nak rembat satu ni.Cumanya aku dalam dilema.Mahu angkat Canonpowershot G12 atau S95.walaupun bayak review cakap hasil gambar lebih kurang je untuk dua2 kamera ni..aku lebih suka design G12 sebab nampak sporty dan lasak walaupun agak besar compare dengan S95.Memangla S95 pocketful..tapi bak kate Gael..kalau beli macam tak nampak pun harge seribu lebih..macam kamera yang biase2 je.Compare dengan G12 aku rase yang ni nampaklah mahal kalau angkat.Herm..musykil2,keliru semua ade dah ni...:)

Friday, 23 March 2012

Wordless

Bile aku bosan di opis ...ini aku buat...hehehe..bos pon tak dak...syiok ohhhh...

Main masak2 di hari jumaat

Assalamualaikum...

Hari ini pas balik keje,mood masak aku datang secara tibe2...keh keh keh..balik keje je aku bergegas pantas menuju ke pasar malam.Aku terus je tuju kat tempat lauk pauk basah.Hajat di hati mau masak ikan je..sekali dugaan depan mata terhidang...ketam!!!!aduhhh..aku memang tak boleh nak ngelak kalau tengok ketam!ketam segar pulak tu!!!terus terliur macam ibu mengandung gaye aku..hahahaha duit cash ade RM38 je..sedap aku pilih2 ketam segar tu 4 ekoq je..sekali harge RM25!hambek ko pijaa!!pastu aku ambik lagi 2 ekoq ikan merah sebab terliur segar..so..total aku habis beli lauk je da jadi RM30!

Pas habis beli lauk tu,aku singgah pulak kat area sayur,ulam-ulaman ni.Beli lagi lada burung,lada besar,terung,halia,serai,limau,timun nak buat ulam..hehehe ape lagi yea aku beli..tu je kot..semua kene RM6.80..so..akhirnye duit aku tinggal bape hinggit je..pokai aku!!dah xle beli bende lain dah..lalu kat area petai nasib petai xdek..kalau tak kesian aku tak cukup duit nak beli..tengok kerdas je ade..aku suke gak kerdas ni..sodapnye...jering pun ade..adusss..duit tak cukup da..so,wat timun ngan terung jela ulam aku...

Dah siap balik ape lagi..excited la mahu memasak..dah lame aku tak masak ketam.Dulu ade satu zaman,asal ada pasar malam je beli ketam.Masak ketam sokmo.Sedap dang ding dong ketam.Aku suka sangat.Orang yang akan cuba sedap ke idok masakan aku tak lain tak bukan Gael dengan akak aku,Muna.Ni lah mangsa yang dipaksa rasa apa yang aku masak.hahahaha...tapi akak aku dengan Gael cakap sedap aku masak ketam..aku pun rase sedap gak..perasan!hahahaha tapi aku memang suka makan ketam yang aku masak sendiri..tak tahulah nape..hehehe cume malam ni aku tak larat nak tulis resipi ketam aku ni..cukuplah aku upload je gambar2 poyo aku masak tadi..hehe masak sikit je malam ni sebab makan sorang..sob..sob...

Saturday, 17 March 2012

The woman in black...

Cite hantu ni bikin aku asyik terkejut aje!Siang tadi aku macam biase aktiviti nonton wayang dengan Gael dan kali ni akak aku,Muna join sekali.Sebab keluar rumah pun da lambat pukul 4 lebih..so,kitorang decide amik cite The Woman in Black kul 8.10 malam...Gael lah yang beria nak yengok cite ni.Aku pulak malas nak pikir,ikut jelah.Tapi hero utama cerita ni Danial Radcliffe..haruslah aku tengok..bile tengok die teringat cerita Harry Potter.Aku follow cerita Harry Potter.Dari zaman cintan cintun kat UiTM lagi..Bila tengok final Harry Potter last year rasa sedih sangat...

Al maklumlah...banyak jugak kenangan.Aku dengan Gael mempunyai minat yang ni pun sama.Dulu awal2 baru tahu cerita Harry Potter,habis kelas..pergi MPH cari buku Harry Potter :) Pastu menggelabah je nak bace.Tapi macam biase aku jenis yang pas bace bukan nak ingat sangat pun.Sebab tu aku cepat je khatam buku tu.hahahaha aku selalu bebel kat Gael bile turn die baca lame bebenor nak habis.Rupenya kusyuk betul masuk ke dunia Hogwarts tu.So,memanglah xle nak auta dengan die sebab dia akan ingat semua.Tak macam aku..kih kih kih.Aku masih ingat time dia praktikal dulu,sambil praktikal ade kadang2 dapat job buat skrip..so..duit yang buat skrip tu dia belanja aku beli buku Harry Potter..Makalumlah..dulu harapkan duit PTPTN je nak wat belanja bagai..so,nak beli extra stuff ni pun kene pikir banyak kali..

Hadoi..apo ko bende aku merepek ni..Padahal nak cerita pasal cerita The Woman in Black.apa yang aku boleh wat kesimpulan cerita ni..memang bagi aku terkejut beruk aje..aku dok tengah2 antara akak aku dengan Gael..Kakak aku ni spesis penakot gak..asal hantu nak kua aje..kecepuk die ketuk aku..aku pulak same2 penakot..ade satu time terkejut,aku tertumbuk perut Gael kuat2..hahahahaha..padan muke,Sape soh gatei nak ajak aku tengok cerita hantu!!!Tapi Gael pun same gak...asyik terkejut beghuk mak yeh aje..hahahahahaha herm..ape pun bagi aku cerita ni memang beat.Expression wajah Daniel sudah cukup menghidupkan cerita ni.Ditambah dengan loghat UK nye memang bagi aku syiokkk aje tengok cite ni kecuali bab hantu baju hitam tu je yang tak best..kus kus semangat betoila!!!

p/s:tadi before wayang nak start..aku pergi lagi usya2 perfume Lancome yang latest kat Robinson..adus gatal tapak tangan nak wat collection..wangi betoiiii...ditambah pulak Emma Watson si awek dqlam Harry Potter pulak tue jadi wajah baru collection kali ni.adusss...

Sementara tunggu movie nak start..tangkap2 gambar sekilo!!!



Sunday, 11 March 2012

jika kau lelaki...

ohhh...darling..jika kau ni lelaki..aku rase aku mahu berkahwin dengan kau...bikin air liur aku meleleh setiap kali tengok ini...huhuhuhuhhuhuu

# Wordless #

Saturday, 10 March 2012

Erkkk...Kenzo bikin aku menyesal..



Entry ni patut aku nak tulis last month sebab konon2 teruja bila beli perfume Kenzo..Aku tak pernah try perfume Kenzo,cuma hari tu aku entah macam mane gediks berenti dekat booth promotion Kenzo.Habis..kalau dah berenti ni yang susah sikit ni.Aku spesis yang mudah sangat terpengaruh dengan ape yang promoter cakap.Nak2 lagi kalau yang promote tu jambu..habis...hahahaha

Aku sebenarnya terminat dengan botol perfume Kenzo...sebab nampak putih,suci,jernih aje.Tapi biasela..bile try cium bile promoter bagi,yang tak wangi pun boleh jadik wangi.Dahla,die siap cakap kalau beli satu yang 50ml boleh dapat free gift beg guess yang lutsinar..ohh..cantik jugak beg tu..Lagilah aku rase nak angkat perfume ni..Lame jugaklah aku dok bebel2 dengan promoter tu.Pastu bodek2 lagi soh die kasi extra free gift...hehehe

Akhirnye...tanpe berfikir panjang aku beli.Padahal perfume Versace Versus ade separuh botol lagi.Nilah padahnye bile stop kat tempat perfume promotion.Sebab itu aku sebenarnye cube mengelak dari berhenti dekat tempat2 promotion shopping mall.Lagi2 kalau promote make up.Pun same jugak...haiyoooo...bukan ape..sebab aku jenis yang susah dan tak reti nak menolak bila orang tu dah promote beria-ria..last kite tak jadi beli.Rasa macam tak sedap hati..hehehe

Beli perfume Kenzo tu,aku dapat sekali perfume kecik Givenchy..(yg ni botol mmg cantek,tapi bau busuk),lg 2 botol kecik Versace dengan Kenzo shower gel (yang ni aku pakse gak die bagi.hehehe).Lepas bayar tue..tibe2 promoter tu panggil,pastu die kasik sekuntum bunga rose yang signature Kenzo tu (wahhh..die amik dalam kotak kace tempat promote tue)..memang cantik..die siap cakap "i bagi bunge ni sebab u ni..cantik"...huh..macam aku tak tau..padahal bagi tue sebab dah berjaye melesapkan duit aku..huwaaa huwaaaa...tapi ape2 pun bunga rose tue memanglah cantik,aku simpan elok je lagi kat bilik :)...hihi...

Namun begitu...setelah menggunakan Kenzo ni masuk 3 minggu..aku rase bau tak berape sesuai dengan aku..bau terlampau feminin,tak cukup sexy baunye..ooopss..adeke bau sexy..aku rase ade..tak tahulah nape,tapi aku memang tak berapa berpuas hati dengan bau ni..huhu Dahla banyak lagi tinggal..setiap kali nak sembur kat badan rase sakit hati dan menyesal..sebab tu lah aku akan sembur banyak2 supaye cepat habis...dengan kat bilik2 aku pun aku sembur jugak kadang2..herm..nampaknye aku pasni aku akan say NEVER to Kenzo..hahahaha menyesal pun dah tak guna..tapi botol die cantik,boleh simpan wat collection..skang gatal tapak tangan aku nak beli balik Idole d'Armani dari Giorgio Armani..yang ni memang berbaloi-baloi beli..sebab bile pakai dulu ramai tegur tanye pakai perfume ape..plus..baunye sexy..hihihik..tapi kene tunggu gaji la pulak baru boleh beli kerana aku sudah berhabis dengan New York Skin Solution..huhu Untung2 kalau dapat bonus nanti,aku nak beli yang botol paling besar terus,puas hati dan takdelah nak menyesal macam sekarang...

p/s: banyak2 iklan perfume,yang ni antare favorite aku sebab  Audrey Tautou kot ...salah sorang pelakon peberet ni..:)

Thursday, 8 March 2012

No More Finger Painting...

Kelmarin selepas seharian suntuk penat bekerja,aku pergi ke KLCC..tapi kalau hari Selasa aku memang biase merayap sebabnye hari Selasa tak payah pakai uniform aku yang dah macam kain buruk tu..so,xdekla segan aku nak jalan keluar..hehehe Selepas mendapat perkhabaran (poyo je bunyi) yang bonus nak dapat kali ni macam sejempot je..so,aku terpakse batalkan aje niat nak beli Samsung Note..huwaaa huwaaa...

Membawa hati yang patah,jiwa yang lara..cewahhh..poyo lagi...aku berhajat menghabiskan lagi duit kutu yang aku dapat kali ni dengan membeli pen untuk ipad a.k.a anak aku ni..:) Maklumlah..angan-angan nak dapat  S Note dah jadi angan-angan mak jenin,so belilah bende lain nak ubat kekecewaan ni.Selepas masuk Machines,usya2 pen2 untuk melukis dan tanye dekat pekerja situ yang mane bagus,akhirnya aku angkat seketol.Yang aku amik ni seketol hargenye RM99..Aduhhh..barang2 untuk Mac ni kalau tak harga RM70 ke atas tak sah.Tapi pen yang aku beli ni bukan je boleh pakai kat Ipad,kat Iphone pun boleh..handphone brand lain pun boleh ..HTC,Samsung,Motorola,Nokia..senang cerita function untuk yang touch screen..

Ape lagi..pas beli tu..cubalah wat lukisan2 yang poyo2 disebabkan kejakunan yang agak terserlah dalam diri aku..hahahaha dahla ari tu jakun upload gambar kat blog pakai ipad,ni aku tambah lagi satu sifat jakun dalam diri aku lagi..yang penting berbaloi-baloi beli pen ni.Same je aku fikir,kalau aku tak beli pen ni,mesti aku gatal pegi beli make up tak pun kasut.So,baiklah aku beli something yang ade value sikit untuk long term..hehehehe



makan dulu di Ben's


orang jakun tak sempat nak try kat umah:P



till then..wassalam........

Sunday, 4 March 2012

Al kisah budak mimi...

Alkisah si budak kecik ni memang betollah kelakar.Si Yasmin a.k.a Mimi merangkap anak sedare aku...tapi adik2 aku panggil dia Mimi hite (hitam) sebab die ala2 hitam manis...haha jahat betul adik2 aku..padahal okey je aku rasa hitam manis suweet ape.Begini kisah budak kecik ni,die dok kat kampung sekali ngan mak ayah aku.Mulot die ni pot pet pot pet tak berenti..udahla dengan loghat kelate kuat betul!! banyakla kaletah2 die bagi aku rase nak gelak aje time aku balik kampung last month.Antare yang akuingat ape yang budak kecik ni pernah cakap kat aku....

1. First bende die cakap kat aku bile sampai umah.."Mok Jaa..aku tok ingat doh mung ni sapo..tapi kalu aku tengok gamba,aku ingat mung ni sappo.." boleh pulak macam tu...memang aku gelak2 dengar die cakap camtu..

2. Ade satu kali tu die nak lalu belakang aku..agaknye sempit nak lalu..die boleh cakap.."Gere (geram) aku ko mung ni Mok Jaa..rambut panjang laa..aku raso nok stapler je rambut mung nih..panjang sangat.."

3. Budak ni cukup malas nak ulangkaji.Nak belajar bahasa Melayu je.Subjek lain tak suke.Penatlah sume orang dok pakse die.Sampaikan adik aku,Rais ni nak ajar bahase Inggeris kene pulas geli2 sikit kat die barulaa jalan...nak sebut good morning sikit punye susah.Aku tanye die nape tak suke english..susah katenye.Ade satu petang Rais ajar die pasal maksud auntie,uncle,grandmother sume tu..die boleh cakap.."Pok ehh..kalu gitu Mok Jaa tu auntie aku la..?adik aku ye kan jela..Budak kecik ni punye pesen pulak memanjang nak cari aku kat umah..pantang aku hilang..laju je panggil..So,pas die belajar auntie tu,die boleh tanye kakak aku.."Mok Udo..mung ado napak auntie aku?" kakak aku tanyela sape..die boleh cakap.."laa...MoK Jaa lah auntie aku..." kebetulan aku ade kat belakang die time tu..memangla aku gelak2 je dengar die cakap camtu..

4. Bila part aku nak makan pulak,laju je nak bersimpuh dok sebelah.Sibok je pandang aku makan.Dahla dari first day aku balik kampung,aku asyik makan petai..die boleh cakap.."kuatlah mung ni Mok Jaa make (makan) petai..sokmo make petai.." siap ade satu kali tu kopekkan petai kat aku.."Mok Jaa,mari aku tengok..ado ulat ko dok dale (dalam) petai ni" padahal sambil kuarkan isi petai tue,die dok ratah je petai tu..hahahahaha...papela..kelakar betol!

5. Minat lagu Aishiteru..pantang tengok mp3 aku takdek orang pakai..laju je soh bukak lagu Aishiteru..dah la nyanyi lirik hentam kromok aje..pastu bukak habis kuat volume..Haiyoyo..dasat sungguh..hahaha kalau game kat ipad pulak,suke main game game slice buah tu..tapi die panggil game kerat buoh..malam last day aku kat umah,pulun gile main sorang2 sebab die tau esokaku fah takde,slice pun tak hingat..bolot sorang2 budak kecik ni...sambil main,mulot pot pettak berenti..dahla esok tu ade exam..tak belajar langsung!

6. Bila hari last day aku kat umah..aku memang dah cakap kat die..nati bile die balik sekolah aku dah takde petang tu..So,pagi nak pegi sekolah tue..excited ngan sedih aje jengok aku.."Mok Jaa aku nok sale ( salam) dengan mung la.."okeylah dah salam..sekali datang lagi.."Mok Jaa,aku nok sale lagi lah ngan mung"..salamlah lagi...die dok melilau-lilau depan aku..bile dah last nak pegi sekolah..datang lagi budok kecik ni.."Mok Jaa,aku nok sale lagi ngan mung..nanti mung takdok doh petang ni".. Hambek engkau..sampai 3 kali die g salam ngan aku..kelakar betulla...

7. Disebabkan die tahu yang aku tak berape suke dengan kucing..sebab aku geli nak pegang kucing,maka kadang2 die ambek si Tiger (name salah 1 kucing yg paling besar kat umah aku)..die pegi campak kat aku..terkezut aku...pantang aku dok diam2.. Die pegi angkat Tiger,letak kat kaki aku..menjerit-jeritlah aku..pastu gelak2 kan aku sebab geli dengan kucing...:)

8. Ade satu kali aku tengah jawab call..time tue guruh ngan hujan.menjerit-jerit tak berrenti die ni"Mok Jaa..mung nok mati ko keno panah petir??" udahla kuat gile die dok jerit2 kat aku..memang kelakar sungguh la...

Begitulah al-kisah budak kecik mimi ni..Sonok jugak ade die kat umah..sebab mulut tak berenti bercakap..kalau takdek die sunyi jugak rasenye..




Testing

Testing...testing... Wah..aku macam orang hutan yang jakun nak post picture gune Blogger Application for Ipad..Harapnye jadi..

Ceritanya aku baru download application ni n baru tahu klau pakai ipad application saje baru boleh upload gambar kat blog..patutlah leceh selama ni nak upload gambar kene guna pc...leceh sungguh!Memangla MAC kemut tak nak share dengan brand lain.hushhh...yang penting.....berjaya jugak akhirnye...wuhuuuu!!!sukeeeee!!!

Saturday, 3 March 2012

Facial di New York Skin Solution..

Siang tadi aku pergi facial di New York Skin Solution.Appointment sepatutnya pukul 1 tengahari.Tibe2 dapat call suruh aku pergi pukul 2.Okeyla.Lagi lambat lagi aku suke.Ni first time aku nak try wat facial treatment kat NYSS...sebelum ni try buat di Assata.

Aku sampai sana dah pukul 2 lebih.Lambat sikit.Masuk aje penuh orang rupenye buat facial kat sini.Patutla dia suruh aku buat time weekdays.Mana sempat,habis kerja pun dah lambat kot.Lepas buat registration,tunggu turn,isi form mane yang patut..dalam pukul 2.40 camtu baru start.Tapi before start facial,dia analisis dulu kulit aku ni jenis apa,apa problemnye..Berbeza dengan facial di Assata.Dekat Assata dulu,dia tak analisis pun kulit.Terus je buat treatment...Tapi yang kelakar dengan consultant ni,first time aku cakap dengan dia dan aku gelak2,dia boleh cakap gigi aku cantek..haaaa?biar betik?Aku cakap kat dia gigi i berterabur u cakap cantik..orang gigi tersusunla baru cantek.Dia boleh cakap gigi aku comel sebab ada taring.Hahaha kelakar sungguh!Tak pernah dengar pulak orang cakap cam gini...

Lepas kulit di scan dan diberi penerangan oleh consultant tue,bermulalah sessi merawat kulit parah dan tersumbat kat muka aku ni.Treatment amik masa dalam 3 jam.Makanya,dekat pukul 6 jugaklah habis.Treatment macam ni part yang sakit sikit biasalah..bila part nak kuarkan bijik2 sumbat kat kulit.Serius memang sakit!Rasa nak terkencing aje menahan kesakitan ni.Adesss...Obses nak cantek punya pasal..sakit pun sakitla...Habis tompok2 merah kulit aku.Bengkak2.Aku dah agak dah.Tapi bila last die letak mask muke yang sejuk tu,baru rasa lega sikit kulit.Tapi tak rasa nak tido pun.Padahal mask yang last sekali die tempek kat muka aku agak lama lah.Adalah dia tinggalkan aku dalam bilik tu dekat dengan setengah jam...

Selepas selesai treatment session tu,dan diconsult lagi sekali..aku setuju untuk ambik 10 session lagi.Aku ambik repairing punya treatment.10 session maksudnya kalau tiada aral melintang dalam pertengahan bulan 6 baru habis.Bayar deposit untuk 10 session tu.Wahhh..melayang lagi duit.Plan nak buat benda lain..alih2 duit habis kat muka lagi.Aiyoooooo....!Lepas settle bayar deposit tu,aku dapat product2 NYSS ni sekali terus.Ada dalam pakej dia sekali.Uhhh..teruja sungguh nak mencuba!Banyak sungguh aku berhabis untuk kulit muka.Hishhhh...kalau tak napak perbezaan ni tak tahu lah nak buat camana lagi...Mak aku kulit cantik sangat.Tapi die tak pakai satu product pun kat muka.Jerawat takde,jeragat ape tah lagi.Rambut pun takde uban padahal dah umur 60 lebih.Pelik gak aku tengok...Kene menuntut ilmu dengan dia ni kalau tak jalan gak treatment kali ni.... :)

Nasib baik esok cuti lagi.Boleh aku mengurung diri dalam rumah saje.Nak kua pun tak boleh sebab muka bengkak2 lagi.huhuhuhu