Sunday, 25 March 2012

Therapy selesema dan Canon???

7.20 malam...last minute akhirnye aku nekad mahu keluar ke rumah ke 2 aku a.k.a Mid Valley.Penat sungguh rasanya duduk terperuk seharian di rumah.Baduh baju pun sudah.Tengok Nona pun sudah.Aku baring2 dalam bilik..menghadap internet la
kejenya.Sambil bermalas-malasan selang -seli dengan membaca selonggok magazine yang aku beli bulan ni.Semua tak habis bace pun.Aku ada satu perangai bila beli magazine.Aku tak suka baca terus.First,aku belek tengok2 iklan skin care,make up..perfume,latest fashion,agak2 banyak yang aku tak mampu beli,aku usya jela..hehehe Aku akan bace magazine2 yang aku beli kadang2seminggu lepas tue.Bace pun ikut ruangan yang mane dulu.Aku suka bace yang bab cintan-cintun dulu.Oh,lagi satu aku beli magazine bergantung kepada cover magazine.Kalau yang selebriti yang aku minat jadi cover,then akh belilah..kalau yang aku tak minat,memang takkan beli.Contohnya macam semalam,bila tengok Miranda Kerr jadi cover Cleo..laju je aku beli.Damn!!Miranda memang sangat gorgeous!!

Ok..berbalik cerita hari ni..aku memang tak larat duduk satu hari dalam bilik..sampai hidung pun asyik selesema aja...Mungkin sebab cuaca 2-3 hari yang sekejap panas,sekejap mendung ni kot.Badan aku pulak jenis yang antibiotik tak kuat kot.Senang je nak dapat selesema.Yang paling musykilnya pasal aku ni,kadang2 bila kene selesema macam ni ubatnye senang je.Bersiap cantik-cantik,make up2..keluar..window shopping pun jadila..hehehe Nasiblah Gael memang dah tahu peel aku yang tak senonoh ni takle lekat dok kat umah.Pantang duduk umah nak demam2 la,selesema kura2 la...

Sambil usya orang,tulis blog ni,tangan aku tak henti2 lagi dok usya kamera Canon.Adus tak sabar2 nak rembat satu ni.Cumanya aku dalam dilema.Mahu angkat Canonpowershot G12 atau S95.walaupun bayak review cakap hasil gambar lebih kurang je untuk dua2 kamera ni..aku lebih suka design G12 sebab nampak sporty dan lasak walaupun agak besar compare dengan S95.Memangla S95 pocketful..tapi bak kate Gael..kalau beli macam tak nampak pun harge seribu lebih..macam kamera yang biase2 je.Compare dengan G12 aku rase yang ni nampaklah mahal kalau angkat.Herm..musykil2,keliru semua ade dah ni...:)

No comments:

Post a Comment