Sunday, 1 January 2012

Welcome 2012

Ahlan wasahlan...harap belum terlambat lagi untuk aku wish hepi new year kat diri sendiri..hihi wahhhh..hari ni dah masuk tahun baru rupenye.Sungguh tidak disangka- sangka.Aku sebenarnya belum makan lagi.Sangat lapar.Tapi hari ni mood aku nak makan nasi dan lauk yang aku masak sendiri.Hermmm...tengah berfikir-fikir nak masak sup ayam.Masalahnya aku tak pernah masak sup ayam sendiri sepanjang hayat aku ni....

Jadinya,sementara menunggu Gael di Starbucks ni,dari tadi aku sibuk dok google resipi Sup Ayam.Masalahnya sekarang,banyak pulak yang keluar dan aku makin confuse nak cuba yang mana satu.Pastu almost semua resipi ada suruh letak pelaga..apa ko bondo pelaga ni??Adus...aku tak pernah tahu pun.Ke sebab kalau orang kelate dia sebut pelaga ni bende lain...confius...confius..Nila..gatal nak masak sup ayam tapi tak reti.hahahaa Aku sebenarnya hanya reti masak makanan berunsurkan petai sahaja.Hahaha Sambal udang dan petai ke..tu semua aku retila..yang pedas2 ni.Tapi yang sup ni memang aku tak pernah cuba.Kali nak try.hehehehe

Kejap lagi nak singgah Giant and beli barang2 yang perlu untuk masak sup ayam ni.Aku ni iyea iyea je cakap.Entah-entah jap lagi ayam aku beli aku goreng kunyit je.hahahaha sayur aku senang je.Aku suka rebus brokoli pastu cicah budu pati istimewa aku tu.Macam tu pun aku dah lalu makan.Kat KL ni susah nak dapat petai.Kalau ada petai lagi senang.Aku tak payah pening2 pikir lauk.Janji ada petai,budu dah...cukuplah..tu pun aku dah berselera.Sebab susah nak dapat petai tulah aku ganti dengan brokoli.Konon2 modenla.Tapi cicah dengan budu jugak.hehehehe nak buat macamana,tekak orang kampung...kadang2 bergaya je lebih,tapi dalam hati tu tetap orang kampung jugak..hehehe...

2 comments:

  1. alahai
    nak potai pogi la pasar... pasaraya takdok jual

    ReplyDelete
  2. Pasar tak best kt kl ni...lgpun potainye tak same dengan potai kt pokok kt umah tue..hihi

    ReplyDelete